https://www.facebook.com/Secondapratica

vrijdag 11 augustus

Seconda Pratica

Opgericht in 2012 door internationale muzikanten, heeft Seconda Prat!ca uitgegroeid tot een van de toonaangevende ensembles van de nieuwe generatie oude muziek performers. Seconda Prat!ca heeft vanaf het begin een interdisciplinaire benadering van hun uitvoeringen gekozen en werkt als zodanig regelmatig samen met theater gezelschappen, universiteiten en culturele instellingen. Gericht op het opnieuw ontdekken van gebruikelijke muziekuitvoeringen accentueren de prestaties van Seconda Prat!ca de wezenlijke actualiteit van authentieke uitvoeringen. Om dit te verwezenlijken bevatten hun optredens concerten met toelichting, eenvoudige ensceneringen, en cross-media shows. Alles met een zorgvuldige mix van repertoire dat de sociale en artistieke betekenis van de muziek die zij uitvoeren accentueert.
Sinds 2013 is Seconda Prat!ca onderdeel van het EEEmerging project geworden, een initiatief van de Europese Commissie om jonge ensembles dat zich specialiseren in oude muziek te ondersteunen.
Het ensemble trad op in een aantal top Europese festivals, zoals het Festival d'Ambronay (Frankrijk), Göttingen Handel Festspiel (Duitsland), Stockholm Early Music (Zweden), Utrecht Oude Muziek (Nederland), Festival Reencontros (Portugal). Hun debuutalbum, "Nova Europa" is in oktober 2016 uitgebracht met de Ambronay Label.
Sinds 2016 is Seconda Prat!ca de officiële organisator van de Amsterdamse Early Music Days geworden. De ensemble is tegenwoordig artist in residence van Splendor Amsterdam.

Cast
Sofia Pedro – Sopraan
Sophia Patsi – Alto
Eduardo Rojas – Contra-tenor
Emilio Aguilar – Tenor
João Paixão – Bariton
Asuka Sumi – viool
Filipa Meneses – Viola da Gamba
Fernando Aguado – Cembalo
Nuno Atalaia – Artistieke leiding, fluiten
Jonatan Alvarado – Muzikale leiding, barokgitaar en zang
Eduardo Rojas – Regie