http://www.michaelwilmering.nl

vrijdag 11 vaugustus

Michael Wilmering behaalde zijn bachelor cum laude en zijn master met onderscheiding aan het Conservatorium van Utrecht bij Henny Diemer.
Op het Internationaal Vocalisten Concours won hij met pianist Javier Rameix de juniorprijs, de persprijs en de IVC-Prijs in categorie Liedduo. In 2015 stond Michael Wilmering in de halve finale van het Belvedere Concours.
Michael vertolkte rollen als Bob - The old Maid and the Thief, Figaro/ll conté di Almaviva -Le nozze di Figaro (Dutch National Opera Academy), Jake - Porgy and Bess(Philips Orkest) en Papageno - Die Zauberflöte (Zingen bij DNO), Marullo - Rigoletto (o.l.v. Patrick Fournillier - Tatjana Gürbaca; Teatro Mayor, Colombia), Thierry - Dialogues de Carmelites (Stéphane Denève - Robert Carsen; DNO), Conté Robinsson - II matrimonio secreto (DNO-Reisopera-Operazuid), Goethe in de wereldpremière van Theatre of the World van L. Andriessen (Reinbert de Leeuw - Pierre Audi; DNO - Holland festival) en de titelrol in de Wereldpremiere van Caliban door Moritz Eggert (Steven Sloane - Lotte de Beer).
Naast opera is Michael een veel gevraagde solist, zo zong hij o.a. de Matthaus passion, Johannes passion, Weihnachts Oratorium, Hohe Messe, Requiem van Faure, Ein Deuts-ches Requiem van Brahms en de Via Crucis van Listz.
De Nederlandse bariton is dit jaar door externe critici genomineerd voor de Grachtenfesti-valprijs 2017.
Momenteel wordt Michael gecoacht door Rosemary Joshua en in 2018 zou hij verbonden zijn aan de studio van opera van Stuttgart