Donderdag 10 augustus

De kennismaking met een Bach-Abel concert

 

Klik hier om de foto's te zien  

Openingsconcert in Almere en middagprogramma waarbij o.a. de seniorenzomerschool en de zomerschool voor basisscholieren in Almere betrokken worden.

Middagprogramma: 13:30u - 15:00u
Het middagprogramma is speciaal bedoeld voor deelnemers aan de zomerschool voor senioren Almere en deelnemers aan de zomerschool voor basisschoolleerlingen Almere.
Het programma :
Twee Duitsers organiseren concerten in Londen
Rond 1760 verhuisden twee Duitse componisten, Carl Friedrich Abel en Johann Christian Bach (jongste zoon van Johann Sebastian) naar Londen. Daar zetten ze een van de eerste concertseries op: de Bach-Abel concerten, speciaal om hun werken daar te promoten en de Engelsen er kennis mee te laten maken. De concerten waren een reuze succes. Ze probeerden ook hun Weense collega Joseph Haydn naar Londen te halen en zijn werk in Engeland te introduceren. Dat leek Haydn wel een goed plan en speciaal hiervoor schreef Haydn rond 1782 3 symfonieŽn. De reis ging uiteindelijk niet door, pas in 1790 zou Haydn zijn eerste reis naar Engeland maken.
Op deze donderdagmiddag speelt het Apollo Ensemble een Bach-Abel concert na, met op het programma delen uit: Abel, symfonie in Es op.7/6 , J.Chr. Bach cello concert en quintet voor fluit, hobo, viool, cello en clavecimbel en Haydn symfonie Hob I:78 in c.
Tijdens het concert wordt ook verteld over de muziek, de instrumenten en hoe zoín concert er in die tijd aan toe ging.
Na het concert, dat ongeveer een uur duurt, is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee na te praten met elkaar en met de musici.
Opgave voor deelname:
http://www.zomerschoolvoorseniorenalmere.nl/contact.html

Avondconcert: 20:15u
Goede Rede, Almere-Haven
www.goederedeconcerten.nl

Programma:

  • Abel, symfonie in Es op.7/6 ,

  • J.Chr. Bach cello concert en quintet voor fluit, hobo, viool, cello en clavecimbel
    soliste is de celliste/gambiste van het Apollo Ensemble: Cassandra Luckhardt

  • Haydn symfonie Hob I:78 in c.